Wednesday, March 4, 2009

my new story!


my first post!! mase bulan january lepas, wartwan remaja ade dtg kat kolej kitorung kt uitm.pas2 dye pnggl kitorang tngkp gmbar sesorang .ramai kengkawan aku yg ade mase 2 tak nak.tp bler memikirkan bukan slalu dapat masok majalah, aku pown mencapup r skali. hehee.lpas tngkp gmbr, wrtwn 2 suro kitorang tulis name n no.tepon. dye ckp nnti dye tepon nak tnye kite punyer pndpt.haha...

pas2, sbulan pown berlalu.. aku mmg dah luper gler psl benda 2. sehinggalah 26 february-tetiber housemate aku ckp kat aku yg baru juz td mjlah REMAJA call dye.pas2 aku heran r nape dorunk tak call aku.baru aku teringat yang aku skang dah gune no.clcom..no.tepon yang aku bagi dulu aku bagi no.maxis. ape lagi, kelam kabut r aku tukar sim card. bler aku bukak no.maxis jer, aku tngok ade 3 mis call.2 saat kemudian ade satu nombor telefon aku dan aku mmg dah sure gler yg tu dari remaja. memang benar sangkaan aku. dorunk tnye pndapat aku pasal isu gadis lasak. aku pown merepek2 je r. aku ckp r tk salah kalo gadis skang lasak sbb persekitaran skang tak same mcm zaman mak bapak kite dulu. lepas aku bg pendapat dye pown beriye2 ckp 'time kasih ye munirah sbb bg pndpt...' okey... aku pown berazam r nk beli remaja edisi 15 mac 09.

esoknyerr... 27 february 09....wk2 aku ngah tido petang, tetiber ade msg masok. rupenyer salah sorang kwn aku bgtau kat aku yang kitorang pnyer gambr dah ade kat remaja edisi 1 mac 09!!! trus aku tepon kwn aku. aku ingt dye gurau jer. bagi aku impossible r kuar sbb baru je mlm tadi wrtwn 2 call aku. tp sebenarnye dye siyes. aku mmg x caye scepat ny. ape lagi cpt2 r aku g beli remaja. mmg btol ade gmbr kitorang kt dlm 2. abis kecoh satu umah wak2 2. tp yang sedeynyer name kitorang kat dlm 2 dah tertukar2. rupe2nyer komen yg tertulis kat dlm 2 dorunk main reka jer. sbb ayat yg tertulis dlm mjlah 2 mmg tak same mcm yang aku ckp.
yang lebih mengejutkan lg, dua org kwn aku ade ckp yang wrtwan 2 mmg lgsng tak call dye pown. tp tup2 ade plak dorunk nyer komen psl isu gadis lasak kat remaja. dari situ aku dan kengkawan aku simpulkan yang dorunk juz amek syarat jer wk2 call kitorunk. yg sbenarnyer dorunk bkan nak gune kitorang nyer idea pown.

tapi yang aku terkilan smpai skang aku tak habis lagi bace buku 2..huhuhu.. aku pown x tau buku 2 ade kat mane skang. rmai sgt org yg pnjam. las aku tngok buku 2 dua hari lpas. tu pown mcm nak hanco jer buku 2. aku harap sgt aku jmper balik buku 2. erm... amiinn...

2 comments:

diyana anwar said...

mun!!!
congrats2...
tk bgtau awl2
kalau tk kte beli dahhh ;)

Aizat said...

Mun!!!!nak tengok jugak kamu dalm majalah tuh!!! TAPI KTE POWN NAK MASUK JUGAK!!!!

Followers