Friday, March 20, 2009

aftermaths

in the aftermaths of what happened last week, whatever the outcomes you had i hope that everybody is content and accepting.

things happened for a reason and there is always a better outcome in the future as planned by the Almighty. bersabar dengan apa yang dirancang oleh Nya. one thing that is always with you guys all these time is doa. yours, your parents, your teachers...and everybody who loves you. dont feel that you have dissapointed anybody, all of us wish for you the best. and we know that you've done the best. it's when you dont try that you dissapoint people, but we know that you've done your best.

so right now, it's what you do with yourself. after this you will be in a world where results doesnt matter. everybody is an equal. but for you to excel and be successful, you have to stand out from the rest. what you do to achive that, is up to you. i hope you'll pick a good road, one that you're happy with..and will be happy with for the rest of your life, no regrets later on.

out-do what people expect of you. out-do yourself. afterall, you are your worst enemy.


Thursday, March 19, 2009

Karnival Pendidikan MARA 2009

Karnival Pendidikan MARA kembali lagi menemui kita dengan penyertaan pelbagai Institusi Pendidikan Tinggi Swasta dan Awam (IPTS & IPTA) serta pendidikan MARA (IPMa) yang menawarkan pelbagai info menarik mengenai program-program pengajian dan kerjaya terkini bagi lepasan sekolah dan individu yang berminat untuk melanjutkan pelajaran.

Saturday, March 14, 2009

4 UR INFORMATION...!!!

Dengan rasminyew diumumkn utk pengetahuan korang, maktab kte ranking 32 out of 34. Fact:math m0de sume org dpt A kecuali sorang jew..maklumat tambahan akn menyusul dlm mase terdekat..

Friday, March 6, 2009

kiSaH RuMmtekU N TOYOL & JEBoN


...ok..aq nk cter cmner aq,soleh,vila n hasi leh jd rummte nih..perghh gue nggak pecaye dong.bisa2 aja die mnjadi rummte gue..xsyok la beb.cam2 la 1st impression aq ble dpt tau aq kne dok 1 blik ngn dorang..
....nsb bek la aq rummte ngan dorang..senang dok satu bilik,blaja pon satu kelas..erm..sekepala lak tuu..haa tu la impression aq lepas 5,6 bulan dok ngan dorang..proses mesra tuu bertmbh ble aq ni pindah msk kelas delta..huahuahua..nk lari dr gamma(x-class)..
lepas pd tuu..ktrg nih mkn pon kne janji..'wei kang nk mkn tggu aq tau...' pastu klu kat DS(dwn selera tmpt ktrg isi peruttt)berebut nk beratur amik mknn...pas2 kan klu ade lauk pedas,ktrg satu rummte nih wat kecoh camne tau.camni...shuuuuuettt hhaaaa shuuueett haa(mcm angin msk mulut tu..)dasyer..hahahahaa..cm budak2 plak tuu.kte jer senior tp perangai,mcm knk2(bak kte ckg Mahasan...)
...dijadikan scandal plak ble time bulan pose (time plg menyedihkan..)blk ktrg dicop bilik 'TOKONG CINA'..kuang ajo!!hehe mne x nyer..ble dpt buah limau sume pkt bg kar ktrg..bertimbun2 kat dlm blk tu siap bleh sepak2 lg tuu..hahha.bole xde so limau pon jd la..
tp habis gak coz ble kwn2 len darurat(stok mknn abis) limau tu jgak dorang cekau(mcm tiger)..
bru tau haa..
tp ape pon..mmg manyak sgt kngna ngan 'crazy gurlzz 08' tu..nsb bek la exam xgler2 skali cume poning jerww,ye la ssh bangat sehh soklannyer..
iyeeerr,ngak pecaye tnye la sy..mst sy jwp..'yeee'..hahah:-D..ladies gurlz 101,waa..eppy la rummte ngan korunk happening n PONING jdnye kekadang tuu..time xleh lupe ble gempak TOYOL muncul mlm tu,(soleh time tu ko tgh gyut ngan pkwe JEBON ko tuu kat ats katil,pas2 aq n vila loncat ats bdn ko mcm beruk..hahaa,ko yg terkezut lebih BERUK dr ktrg...);-)

Thursday, March 5, 2009

B'day bulan MARCH....result bulan MARCH!!!


Birthday bulan Mac kalau ikut list no phone and birthday tuh, Aizat sorang je lew! Dah tu, rumors plawk cakap yang SPM result kuar pada hari yang same!!! Tak pasti lah. Tapi kalau btul, harap2 sangat aizat bleh dapat hadiah yang sangat2 bermakna pada 12 Mac nti. Bkn aizat sorang jew, tapi harap sume member2 dapat result yang cemerlang dan memuaskan!!! InsyaAllah...

Wednesday, March 4, 2009

Free Internet via cell phone!!!



First of all, korang mestilah pengguna celcom prepaid. Kalau takde, blei bli baru yewk!
  1. Download Opera Mini 4.3 KarimDaud (Modified Version) kat wapshare.net. Opera mini yang official nyew tak leh gne, psl not allow us to hack the system.
  2. After download, save kt phone korang.
  3. Pergi bukak internet setting dkt internet profile phone korang.
  4. Tukarkan proxy number/address ke 1.1.1.1 pastu save.
  5. Untuk korang yang gune Sony Erricson; Menu>Settings>Connectivity>Internet Settings>Internet profiles>Celcom Prepaid( press more>setting> tukar lew proxy address ke 1.1.1.1)> save.
  6. Sekarang, korang bukak opera mini 4.3 modified version tuh!
  7. Try bukak ape2 adress/website.
  8. Mule2 die akan popup ; Error, tak leh connect to the internet.
  9. Tekan start the connection test.
  10. Ble dah settle test, die akan popup "you got the connection".
  11. Pastu, ske ati korang larr nak main internet free bile2 mase pown blei!!!
INFO!!!
  • Klu korang nak download gne opera mini, bleh. tapi bayaran yang dikenekan ikut kadar gprs normal larr.
  • Kalau tak nak gune opera mini, leh gune browser phone korang. Tapi, dkt address tu mesti tambah :0080/ Contoh: wapking.mobi:0080/
  • EVEN KORANG DAH ABIS CREDIT OR TAMAT TEMPOH POWN STILL LEH SURF INTERNET!!!
  • (kte daftar UPU dkt phone jew..hoho)
REMINDER!!
  • Jangan putus asa mencube pasal kadang2 tuh, line busy jew..bukan apew pown..
  • Jangan leka sangat ble dah dapt internet free!!!
  • Jangan lew bukak mende2 yang tak patut plawk yewk!!

my new story!


my first post!! mase bulan january lepas, wartwan remaja ade dtg kat kolej kitorung kt uitm.pas2 dye pnggl kitorang tngkp gmbar sesorang .ramai kengkawan aku yg ade mase 2 tak nak.tp bler memikirkan bukan slalu dapat masok majalah, aku pown mencapup r skali. hehee.lpas tngkp gmbr, wrtwn 2 suro kitorang tulis name n no.tepon. dye ckp nnti dye tepon nak tnye kite punyer pndpt.haha...

pas2, sbulan pown berlalu.. aku mmg dah luper gler psl benda 2. sehinggalah 26 february-tetiber housemate aku ckp kat aku yg baru juz td mjlah REMAJA call dye.pas2 aku heran r nape dorunk tak call aku.baru aku teringat yang aku skang dah gune no.clcom..no.tepon yang aku bagi dulu aku bagi no.maxis. ape lagi, kelam kabut r aku tukar sim card. bler aku bukak no.maxis jer, aku tngok ade 3 mis call.2 saat kemudian ade satu nombor telefon aku dan aku mmg dah sure gler yg tu dari remaja. memang benar sangkaan aku. dorunk tnye pndapat aku pasal isu gadis lasak. aku pown merepek2 je r. aku ckp r tk salah kalo gadis skang lasak sbb persekitaran skang tak same mcm zaman mak bapak kite dulu. lepas aku bg pendapat dye pown beriye2 ckp 'time kasih ye munirah sbb bg pndpt...' okey... aku pown berazam r nk beli remaja edisi 15 mac 09.

esoknyerr... 27 february 09....wk2 aku ngah tido petang, tetiber ade msg masok. rupenyer salah sorang kwn aku bgtau kat aku yang kitorang pnyer gambr dah ade kat remaja edisi 1 mac 09!!! trus aku tepon kwn aku. aku ingt dye gurau jer. bagi aku impossible r kuar sbb baru je mlm tadi wrtwn 2 call aku. tp sebenarnye dye siyes. aku mmg x caye scepat ny. ape lagi cpt2 r aku g beli remaja. mmg btol ade gmbr kitorang kt dlm 2. abis kecoh satu umah wak2 2. tp yang sedeynyer name kitorang kat dlm 2 dah tertukar2. rupe2nyer komen yg tertulis kat dlm 2 dorunk main reka jer. sbb ayat yg tertulis dlm mjlah 2 mmg tak same mcm yang aku ckp.
yang lebih mengejutkan lg, dua org kwn aku ade ckp yang wrtwan 2 mmg lgsng tak call dye pown. tp tup2 ade plak dorunk nyer komen psl isu gadis lasak kat remaja. dari situ aku dan kengkawan aku simpulkan yang dorunk juz amek syarat jer wk2 call kitorunk. yg sbenarnyer dorunk bkan nak gune kitorang nyer idea pown.

tapi yang aku terkilan smpai skang aku tak habis lagi bace buku 2..huhuhu.. aku pown x tau buku 2 ade kat mane skang. rmai sgt org yg pnjam. las aku tngok buku 2 dua hari lpas. tu pown mcm nak hanco jer buku 2. aku harap sgt aku jmper balik buku 2. erm... amiinn...

Followers