Wednesday, March 4, 2009

Free Internet via cell phone!!!



First of all, korang mestilah pengguna celcom prepaid. Kalau takde, blei bli baru yewk!
  1. Download Opera Mini 4.3 KarimDaud (Modified Version) kat wapshare.net. Opera mini yang official nyew tak leh gne, psl not allow us to hack the system.
  2. After download, save kt phone korang.
  3. Pergi bukak internet setting dkt internet profile phone korang.
  4. Tukarkan proxy number/address ke 1.1.1.1 pastu save.
  5. Untuk korang yang gune Sony Erricson; Menu>Settings>Connectivity>Internet Settings>Internet profiles>Celcom Prepaid( press more>setting> tukar lew proxy address ke 1.1.1.1)> save.
  6. Sekarang, korang bukak opera mini 4.3 modified version tuh!
  7. Try bukak ape2 adress/website.
  8. Mule2 die akan popup ; Error, tak leh connect to the internet.
  9. Tekan start the connection test.
  10. Ble dah settle test, die akan popup "you got the connection".
  11. Pastu, ske ati korang larr nak main internet free bile2 mase pown blei!!!
INFO!!!
  • Klu korang nak download gne opera mini, bleh. tapi bayaran yang dikenekan ikut kadar gprs normal larr.
  • Kalau tak nak gune opera mini, leh gune browser phone korang. Tapi, dkt address tu mesti tambah :0080/ Contoh: wapking.mobi:0080/
  • EVEN KORANG DAH ABIS CREDIT OR TAMAT TEMPOH POWN STILL LEH SURF INTERNET!!!
  • (kte daftar UPU dkt phone jew..hoho)
REMINDER!!
  • Jangan putus asa mencube pasal kadang2 tuh, line busy jew..bukan apew pown..
  • Jangan leka sangat ble dah dapt internet free!!!
  • Jangan lew bukak mende2 yang tak patut plawk yewk!!

2 comments:

sliver said...

bro bek delete p0st ni sbl0m tlmbt.. Mms free dh kne block,jgn smpai mende ni plak kene

Aizat said...

unfortunately, this trick is no linger working,duh..

Followers